Urządzenia i Akcesoria
Zielona terrina z kozim serem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
-
600 g wody plus dodatkowa ilość do rozpuszczenia agaru
-
200 g różyczek brokułu
-
500 g liści szpinaku, świeżych
-
2 płaskie łyżki agaru
-
80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
100 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
100 g sera koziego pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12 g
Kalorie
587 kJ /
140 kcal
Tłuszcz
9.2 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
5.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kawior z bakłażana
50 min
Zupa rybna z szafranem
50 min
Pasta zhong
15 min
Kremowe gratin z jarmużu
55 min
Suflety szpinakowo-serowe
40 min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1 godz. 5 min
Chłodnik pomidorowy
30 min
Pasta marchewkowa z figami
2 godz. 30 min
Semifreddo zabajone
13 godz.
Dip z karczochów i tofu
5 min
Kofty wołowe z kaszą bulgur na dipie jogurtowym z boćwiną
45 min
Gazpacho z malinami
1 godz. 15 min